Blic VR - training of proeftuin

Een training voor professionals over het begrijpen en herkennen van laaggeletterdheid
en het overwinnen van schaamte en handelingsverlegenheid
om vanuit verbinding met jezelf en de ander contact te maken

De training

Blic VR stelt professionals in staat om, in oprechte verbinding met de ander, het thema laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Door middel van een VR-bril ontdek je hoe het is om laaggeletterd te zijn én wat je ervaart als professional als je dit onderwerp moet aansnijden. Welke dynamiek ontstaat er tussen jou en de ander en hoe kun je die doorbreken?

In de training Blic VR ontwikkel je tools en inzichten om laaggeletterdheid te begrijpen, te herkennen en bespreekbaar te maken. Daarnaast leer je met het ongemak van handelingsverlegenheid om te gaan. Je kunt deze vaardigheden ook inzetten voor andere thema’s waarbij ongemak en schaamte een rol speelt.

Blic VR is een verrijking voor iedereen die in werksituaties in aanraking komt met laaggeletterdheid en andere taboe-onderwerpen. Artsen, verpleegkundigen, professionals in het sociaal domein, bank- en incassomedewerkers, maar ook intercedenten en de klantenservice van de woningcorporatie. Je leert contact maken met jezelf en de ander, je boodschap in verbinding over te brengen en daarmee de ander te helpen. Dit heeft een positieve impact op je werk en op de relatie met je cliënt of patiënt.

Modules

De training Blic VR voor professionals bestaat uit één dag of twee dagdelen en is modulair opgebouwd. De maximale groepsgrootte is 10 personen. De modules zijn:

  1. Laaggeletterdheid (o.a. ervaren met de VR-bril)
  2. Hoe werkt het samenspel van gedachten - emoties - handeling
  3. Schaamte, een complexe emotie
  4. Wat is jouw window of tolerance
  5. Integratie van het geleerde
  6. Intervisie (een maand na de training)

Investering

Blic VR is een waardevolle investering in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Voor informatie over de kosten van een training kun je contact opnemen via onderstaand formulier. Een percentage van de opbrengst vloeit terug naar de provinciale werkgroep voor projectengelden voor de aanpak van laaggeletterdheid.

De proeftuin

De proeftuin Blic VR biedt een laagdrempelige kennismaking met laaggeletterdheid. We komen met de VR-brillen langs op events, festivals en congressen, maar ook in het winkelcentrum of de sportkantine. Na de VR-ervaring volgen korte gesprekken over laaggeletterdheid, waarin kan worden gewezen op het Taalhuis of andere laagdrempelige hulp in de regio. De duur van een proeftuin is in overleg. We nemen maximaal 10 VR-brillen mee. De proeftuin wordt begeleid door een professional van Blic VR.

Een product van kennis en ervaring

Blic VR is bedacht door het expertisecentrum van Biblionet Groningen en ontwikkeld in samenwerking met Viemr en Praktijk Welbevinden. Het expertisecentrum ondersteunt bibliotheken en werkt samen met partners in de regio aan maatschappelijke opgaven. De adviseurs van Biblionet Groningen die de training en de video’s ontwikkelden, deden dit in nauwe samenwerking met Taalambassadeurs van de Groningse Taalhuizen en professionals uit verschillende beroepsgroepen. Blic VR is mede mogelijk gemaakt door Provincie Groningen, Tel mee met Taal en het provinciaal bondgenootschap Werken aan geletterdheid in Groningen.

Meer informatie

Ben je geinteresseerd in een training Blic VR voor jouw bedrijf? Of ben je benieuwd naar de proeftuin VR voor verenigingen en evenementen? Vul dan onderstaand contactfomulier in. Een van onze trainers neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.


CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA