Hulp bij belastingzaken

Voor 1 mei moet bijna iedereen in Nederland de jaarlijkse belastingaangifte invullen. Best lastig als je niet goed weet hoe dit werkt. En het is nog lastiger als je weinig geld hebt om professionele hulp in te schakelen.

Normaal gesproken zijn er in verschillende bibliotheken in de provincie Gronignen belastingspreekuren. Hier kan je langskomen met vragen rondom je belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen en andere belastingzaken. Ook kun je gebruikmaken van computers in de bibliotheek om zelf je belastingzaken te regelen. De spreekuren worden georganiseerd door Biblionet Groningen in samenwerking met regionale samenwerkingspartners. 

Tijdelijk alternatief

Onze bibliotheken zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Hierdoor kunnen de belastingspreekuren voorlopig niet doorgaan. Heb je wel hulp nodig bij het invullen van je aangifte of bij het aanvragen van uitstel? In dat geval kun je bellen met onze klantenservice via telefoonnummer 088 50 61 900. Je gegevens worden genoteerd en je wordt teruggebeld door een van onze collega’s die je zo goed mogelijk verder helpt.

Belastingspreekuren

De belastingspreekuren zijn voor iedereen die geen professionele hulp kan inhuren. Deelnemen is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Samenwerkingspartners uit de regio verzorgen de daadwerkelijke belastinghulp tijdens de spreekuren in de bibliotheek. Zij beantwoorden vragen, geven meer informatie en kunnen (deels) ingevulde formulieren controleren of je op weg helpen met invullen.

Belastingspreekuren bieden hulp bij

  • belastingaangifte doen
  • toeslagen aanvragen
  • aanvulling op inkomen aanvragen
  • kwijtschelding aanvragen
  • overige vragen over belastingzaken

Belastingspreekuren vinden plaats in de bibliotheek, in de maanden maart en april.

Zelf belastingzaken regelen in de bibliotheek

Wil je zelf belastingaangifte doen of een toeslag aanvragen? Hiervoor kan je gebruikmaken van de gratis faciliteiten in alle bibliotheken, zoals computers die beschikbaar zijn om zelfstandig aan de slag te gaan. Deze service is ook gratis als je geen lid bent van de bibliotheek.

Cursussen Digitale vaardigheden

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. In veel bibliotheken kun je terecht om je digitale vaardigheden te oefenen.

Als je graag zelf je zaken met de overheid en de Belastingdienst regelt dan is de cursus Digisterker zeer geschikt. Heb je nog weinig computerervaring dan biedt de cursus Klik & Tik uitkomst.

Vragen over belastinghulp?

Neem dan contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delen

X
Image CAPTCHA