Abonnement

Word lid van de bibliotheek. Met het abonnement leen je tot 25 titels tegelijk. Je mag alles 4 weken houden. Als het tijd is om in te leveren, ontvang je een handige herinneringsmail. Toch een keertje wat later met terugbrengen? Dat geeft niks, je hoeft geen boete te betalen. Ook kun je tot 10 e-books tegelijk lenen.

Actuele collectie

Als bibliotheeklid kun je lenen bij al onze vestigingen en die van het Groninger Forum. Zo heb je keus uit zo'n 200.000 verschillende titels. Is iets niet aanwezig? Dan kun je tot 5 titels tegelijk reserveren. We vullen de collecties wekelijks aan met nieuwe titels. Met het abonnement kun je bovendien kiezen uit 20.000 e-books om te lenen, luisterboeken luisteren met de LuisterBieb-app en nog veel meer. Bekijk het overzicht onderaan deze pagina om te zien wat je allemaal met je bibliotheekabonnement kunt doen.

€4,50 per maand

Het abonnement voor volwassenen kost €4,50 per maand (en kinderen zijn gratis lid). Dit bedrag kan maandelijks of jaarlijks worden betaald. Schrijf je online in of kom langs in de bibliotheek bij jou in de buurt.

Onze leden geven het abonnement een 7,8

Zo'n 100.000 inwoners van de provincie Groningen zijn al lid. Zij geven het abonnement gemiddeld een 7,8. Ze zijn o.a. (heel) tevreden over de grote keuze die de bibliotheek biedt en de actualiteit van de collectie, zo laten de resultaten van recent klanttevredenheidsonderzoek zien. 

Vragen over het abonnement?

Kijk dan tussen de veelgestelde vragen, neem contact op met onze klantenservice of stel je vraag aan een medewerker van de bibliotheek bij jou in de buurt.

Delpher

Via de database van Delpher kun je ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften woord voor woord doorzoeken.

> Lees meer

E-books lenen

Maak je keuze uit duizenden e-books en zet ze makkelijk op je e-reader, tablet of een ander apparaat. Een geleend e-book verdwijnt na 3 weken vanzelf.

> Lees meer

Gesproken boeken

Is lezen lastig voor je, bijvoorbeeld door dyslexie of slechtziendheid? Maak dan gebruik van onze gesproken boeken via Daisy-roms en de Daisylezer-app.

> Lees meer

Literatuurplein

Op zoek naar een goed Nederlandstalig boek? Bijvoorbeeld literatuur bij het nieuws of een bepaald onderwerp? Op Literatuurplein vind je inspiratie.

> Lees meer

LiteRom

In de LiteRom vind je ruim een eeuw aan recensies van Nederlandse en Nederlandstalige boeken. De volledige tekst van de artikelen is doorzoekbaar.

> Lees meer

LuisterBieb

Altijd en overal van luisterboeken genieten? Met onze LuisterBieb heb je toegang tot veel luisterboeken. Luisterboeken downloaden is heel makkelijk.

> Lees meer

Muziekweb

In onze bibliotheken vind je (muziek-)dvd’s om te lenen. Cd's, lp's en dvd's die we niet in onze collectie hebben, kun je via Muziekweb lenen.

> Lees meer

Oefenen.nl

Meer leren over bijvoorbeeld taal, rekenen, internetten of omgaan met geld? Oefenen.nl is dé plek voor het leren van allerlei basisvaardigheden.

> Lees meer

PressReader

Iedereen kan gratis gebruikmaken van PressReader. In deze app vind je 5.100 binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften in zo'n 60 talen.

> Lees meer

Publiekwijzer

Doorzoek de collecties van 400 bibliotheken. Publiekwijzer is de meest complete bron voor het vinden van beschikbare bronnen in Nederlandse bibliotheken.

> Lees meer

Slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Met elke dag echt nieuws oefen je met woorden, begrip en schrijven.

> Lees meer

Terugbrengen

Wat je ook bij ons leent: de leentijd is altijd 4 weken. Aan boetes doen we niet. We vertrouwen erop dat je wat je leent ook weer op tijd komt terugbrengen.

> Lees meer

Theorie.nl

In de bibliotheek kun je gratis oefenen op het theorie-examen voor auto, motor of bromfiets. De best mogelijke voorbereiding op je examen!

> Lees meer

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je duizenden uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur. De bank bevat bovendien vele auteursportretten.

> Lees meer

VakantieBieb

In de VakantieBieb-app vind je tijdens de vakantieperiode een selectie e-books. Zowel leden als niet-leden kunnen VakantieBieb gratis gebruiken.

> Lees meer

Van Dale Woordenboeken

Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Engels: in de bibliotheek kun je de online woordenboeken van Van Dale gratis doorzoeken.

> Lees meer

X
Wachtwoord vergeten?