Aanbod voortgezet onderwijs 2019-2020

In verband met COVID-19 kan deze activiteit tijdelijk niet doorgaan. Ontdek hier ons digitale aanbod.

Biblionet Groningen werkt graag met het voortgezet onderwijs samen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. De afspraken hierover vragen om maatwerk per gemeente en per school. Wil je alvast enige achtergrondinformatie en weten welke programma's er beschikbaar zijn voor jouw school? Neem dan contact op met je contactpersoon van de bibliotheek of blader door onze digitale folder.

B/Slash

Waargebeurde verhalen zijn vaak de meest indrukwekkende verhalen. BSlash stimuleert leerlingen om boeken te lezen uit de Slashreeks: boeken over een levensverhaal van een jongere, geschreven door een bekende schrijver.

> Lees meer

BiebExperience

Duizenden boeken, tijdschriften en dvd’s: de collectie van de bibliotheek is groot! Hoe vind je dan wat je zoekt? Met de BiebExperience leren leerlingen zoeken in zowel de fysieke als de online collectie van de bibliotheek.

> Lees meer

Doe je Digiding!

Met ‘Doe je Digiding!’ van Stichting Digisterker leren leerlingen hoe ze zelfstandig hun digitale overheidszaken regelen.

> Lees meer

Expositie AI: More than human

De ontwikkelingen binnen kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. De impact op ons professionele en dagelijkse leven is ongekend groot. Drones, streamingsdiensten, filmsuggesties via Netflix: steeds vaker krijgen jongeren te maken met kunstmatige intelligentie.

> Lees meer

Otis

Leerlingen gaan stapsgewijs aan de slag met een onverwachte situatie rondom de jongen Otis. Door dit programma leren de jongeren Otis kennen, maken keuzes, motiveren dat en gaan in gesprek over diverse dilemma’s waar Otis voor staat.

> Lees meer

Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers! Wie weet met zijn of haar voorleeskunsten de jury omver te blazen?

> Lees meer

Terug naar de bron

Hebben leerlingen moeite met het vinden, beoordelen en verwerken van informatie? De bibliotheek kan helpen!

> Lees meer

Tips voor docenten

Om leerlingen te blijven uitdagen en inspireren, bieden we niet alleen vijf programma's aan, maar hebben we ook nog zeven leuke tips op een rijtje gezet!

> Lees meer

Uitgeverijspel

De school of de leerlingen kiezen een boek waarmee ze meerdere uren groepsgewijs aan de slag gaan. Ze leren zo in te zoomen op alle facetten van het proces rondom een boek. Ook geschikt voor projectweek.

> Lees meer

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA