Aanbod basisonderwijs 2018-2019

Cursussen en trainingen

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen bij ons verschillende cursussen en trainingen volgen.

> Lees meer

Groep 1 & 2: De Verhalenmachine

De Verhalenmachine maakt de verhalenbedenker in elk kind los. Samen met (groot)ouders maken de kleuters een digitaal prentenboek met hun eigen verhaal.

> Lees meer

Groep 1 & 2: Mag ik meedoen?

Kom met je hele klas op bezoek in de bibliotheek. We gaan samen lezen uit het prentenboek ‘Mag ik meedoen?’. Met leuke opdrachtjes ontdekken de kleuters wat je allemaal kunt doen in de bibliotheek. Dat wordt een feestje!

> Lees meer

Groep 3 & 4: Op bezoek bij Botje Bij

Door de Bee-Bot het juiste programma te geven, leidt het robotje de kinderen door de bibliotheek. Op de route komen ze allerlei opdrachten tegen.

> Lees meer

Groep 3 & 4: Vakantielezen

De kinderen ontdekken dat je door te lezen kunt reizen naar verre oorden en landen. Waar lees jij jezelf naartoe deze vakantie?

> Lees meer

Groep 4 t/m 8: De Leesclub

Met De Leesclub gaan jullie aan de slag met leuke boekenactiviteiten. Plezier in lezen en taal en het ontdekken van de eigen smaak staan centraal.

> Lees meer

Groep 5 & 6: Op bezoek bij Dash & Dot

Ga je mee op ontdekking met Dash & Dot? Met Dash & Dot leren kinderen spelenderwijs de basis van programmeren.

> Lees meer

Groep 5 & 6: Scoor een Boek!

Een voetballer van FC Groningen moedigt de leerlingen aan om zo veel mogelijk boeken te scoren. Daag jij je groep uit voor een topscore in 2018?

> Lees meer

Groep 7 & 8: De Baas op Internet

De bibliotheek verzorgt voor de groep een module uit het lesprogramma De Baas op Internet. Kies uit de thema's Privacy en Geheimtaal. 

> Lees meer

Groep 7 & 8: De Nationale Voorleeswedstrijd

Dé voorbereiding op De Nationale Voorleeswedstrijd. Met allerlei activiteiten oefenen de kinderen met voorlezen en wordt iedereen een voorleeskampioen.

> Lees meer

Groep 7 & 8: De Uitdaging

Kinderen lezen 6 tot 8 weken lang de mooiste boeken. Bij elk boek hoort een opdracht. Lukt het de klas om de bibliotheek te verslaan in de gekste leesuitdaging van het jaar?

> Lees meer

X
Wachtwoord vergeten?